SOKSZÍNŰSÉG-EGYÜTTÉLÉS-KÖZÖSSÉG

Az idei  egyetemet a Civil Kollégium Alapítvány partnereivel a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületével, az Idetartozunk Egyesülettel és a Közösségfejlesztők Egyesületével együtt rendezi.

Változik a világ, változik Európa, változni kell nekünk is. Más megvilágításba kerülnek közösségeink, értékeink, a méltóság és a hozzájuk kötődő jogok.
Felkészült, tájékozott és hozzáértő szakemberekre, közösségi vezetőkre és aktivistákra van szükség, ezért az idei nyári egyetem célja a közösségi részvétel fejlesztése érdekében, hogy bővítse a résztvevők ismereteit, tudását és kompetenciait, tágítsa a szemléletüket, mutasson bevált példákat, gyarapítsa az alkalmazható módszereket saját gyakorlatunkban a kisebbségek, a peremhelyzetben élők elfogadása, közösségi befogadása terén.

Részvétel a távolból

A Nyári Egyetemet  az internet segítségével azok számára is elérhetővé tesszük, akik nincsenek jelen Kunbábonyban.
Az előadásokat élőben közvetítjük, ahogy a műhelyek közül is néhányat.

Az előadásokról és a műhelyekről is rövid videó összefoglalók készülnek, amiket szinte azonnal elérhetővé teszünk ezen az oldalon.

Az előadásokról és a műhelybeszélgetésekről készült írott jegyzeteket amilyen gyorsan csak lehet szintén közzétesszük a neten, ahogy az elkészülő fotókkal is.

A módszernek a  “Részvétel a távolból” elnevezést adtuk és szívesen megtanítjuk az érdeklődőknek.

További információk: Huszerl József, hj@kka.hu, 30-94-99-158, skype: huszerl.jozsef

 

Megnyitó